Hotelgevoel in eigen slaapkamer

Ben jij dat heerlijke vakantiegevoel na een nachtje weg ook zo snel weer kwijt? Haal dan het hotelgevoel naar je eigen slaapkamer! Met een chique inrichting kun je iedere dag genieten van een luxe en ontspannen sfeer. Zo wordt opstaan en het bed inkruipen ineens een stuk leuker. Ben je benieuwd hoe je jouw eigen slaapkamer een hotelgevoel meegeeft? Lees dan de onderstaande ideeën eens door.

HOTELGEVOEL IN EIGEN SLAAPKAMER

Luxe en rijk beddengoed
Het bed is vanzelfsprekend het middelpunt van de ruimte. Je mag er daarom wel wat extra aandacht aan besteden. Boxsprings hebben bijvoorbeeld van zichzelf al een luxe uitstraling, maar komen nóg beter tot hun recht met het juiste beddengoed. Let goed op het materiaalgebruik, de kleuren en eventuele prints. Kies bij voorkeur voor een rustig kleurenpalet en maximaal 2 verschillende patroontjes. Leg daarnaast een paar extra sierkussens op bed voor dat rijke hotelgevoel.

HOTELGEVOEL IN EIGEN SLAAPKAMER

Boxspring bed met hoofdbord 
Heb je nog geen mooie boxspring in de slaapkamer staan? Dan is dit het moment om er eentje aan te schaffen. Het is eigenlijk essentieel voor deze luxe stijl. Onze tip is om een mooie boxspring met hoofdbord te kopen. Dit maakt het bed nog robuuster en stijlvoller. Een hoofdbord heeft een hoge decoratieve waarde, maar is ook nog eens lekker om ’s ochtends tegenaan te leunen terwijl je rustig wakker wordt.

HOTELGEVOEL IN EIGEN SLAAPKAMER

Hanglamp met chic design 
In veel woningen wordt er vooral aandacht besteed aan de verlichting in de woonkamer, waardoor de slaapkamer op een tweede plaats komt te staan. Dat is erg zonde. Juist met mooie verlichting kun je de slaapkamer een chique uitstraling geven. Koop dus niet alleen een prachtige hanglamp voor boven de eettafel, maar hang ook een designlamp boven je bed.

HOTELGEVOEL IN EIGEN SLAAPKAMER

Gouden accenten in de slaapkamer 
Wat is er chiquer dan gouden accenten in het interieur? Laat het goud op verschillende subtiele manieren terugkomen in de slaapkamer voor een exclusieve hotellook.    

Bank aan voeteneind van het bed
Wat je ook vaak ziet terugkomen in hotelkamers, zijn bankjes aan het voeteneind van het bed. Een andere stijlvolle optie is om er een grote dekenkist met fluwelen bekleding neer te zetten.  

Extra groot vloerkleed 
Een vloerkleed mag niet ontbreken bij deze make-over. Ga voor een extra grote variant zodat je het deels onder het bed kunt schuiven.  

HOTELGEVOEL IN EIGEN SLAAPKAMER

Symmetrie in meubels en accessoires 
Een symmetrische inrichting zorgt voor rust en balans. Het is niet nodig om de gehele slaapkamer  symmetrisch in te richting, maar zorg er in ieder geval voor dat er een aantal gespiegelde elementen aanwezig zijn. Denk aan twee nachtkastjes met daarop dezelfde lampjes of twee schilderijen naast elkaar aan de muur.