Meer houten elementen in de tuin

Hout is een natuurlijk materiaal dat veel warmte toevoegt aan de tuin. Het is op allerlei manieren toe te passen, waardoor het geschikt is voor iedere stijl. Wil jij jouw tuin wat meer sfeer, warmte en karakter geven? Laat dan meer houten elementen terugkomen. Hieronder staan een aantal stijlvolle ideeën op een rij.

MEER HOUTEN ELEMENTEN IN DE TUIN

Welk hout is geschikt voor buiten?
Je kunt niet zomaar iedere houtsoort voor buiten gebruiken. Check daarom eerst of het hout dat jij in de tuin wil gebruiken hier ook daadwerkelijk geschikt voor is. Je herkent tuinhout aan de duurzaamheidsklasse, waarbij klasse 1 de duurzaamste keuze is. Dit houdt in dat de houtsoort een lange levensduur heeft, bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en niet snel gaat rotten. Voorbeelden van geschikt buitenhout zijn Teak, Eiken en Douglas hout. Je kunt de levensduur van deze houtsoorten verlengen door ze te behandelen met een geschikte beits, olie of buitenverf. Er is ook geïmpregneerd hout verkrijgbaar waarbij je deze stap kunt overslaan.

MEER HOUTEN ELEMENTEN IN DE TUIN

Schutting van tuinhout
Een hele populaire en eenvoudige manier om meer hout in de tuin te verwerken, is door een houten schutting te plaatsen. De tuinafscheidingen zijn verkrijgbaar in veel formaten, stijlen en kleuren. Het is bovendien niet lastig om de schutting zelf te maken.

Houten veranda of terrasoverkapping
Geef jouw achtertuin een luxe update door een houten veranda of terrasoverkapping aan te schaffen. Met een overkapping kun je het hele jaar door comfortabel buiten zitten. Dat is pas genieten! Maak voor de basis gebruik van stevige Douglas palen of laat een op maat gemaakte overkapping plaatsen door een professional.

MEER HOUTEN ELEMENTEN IN DE TUIN

Houten vlonders voor het terras
Geef het terras een warme uitstraling door ook hier gebruik te maken van hout. Vooral houten vlonderplanken zijn een goede keuze. Deze planken kun je gemakkelijk zelf leggen en hebben bovendien een hele trendy uitstraling. Wil je juist een robuuste en stoere look creëren? Maak dan een terras van steigerhout.   

Tuinmeubelen van hout
Op het gebied van tuinmeubelen zijn er eindeloos veel opties. Er is zeker een mooie houten tuinset te vinden die aansluit bij jouw stijl en wensen. Van een landelijke look tot een hele moderne uitstraling. Denk niet alleen aan een grote houten eettafel met stoelen, maar kijk ook eens naar een heerlijke loungeset van hout.   

Plantenbakken van steigerhout
Als je op een subtiele manier meer hout in de tuin wil verwerken, kun je een grote plantenbak van steigerhout kopen of maken. Dit staat ontzettend gezellig op het terras.