Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen in Friesland geleverd: kan ik subsidie aanvragen?

Eindelijk! Je nieuwe kunststof kozijnen zijn in Friesland geleverd en geplaatst, en wat is het mooi geworden! Nu ben je natuurlijk benieuwd of je recht hebt op subsidie nadat je kunststof kozijnen in Friesland geleverd zijn en alles achter de rug is. We vertellen je er graag meer over.

KUNSTSTOF KOZIJNEN

ISDE subsidie vanaf twee energiebesparende maatregelen 
De landelijke ISDE subsidie, InvesteringsSubsidie Duurzame Energie en energiebesparing, is er voor woningeigenaren die hun woning als hoofdverblijf gebruiken (het geldt dus niet voor een vakantiehuis). Zij kunnen subsidie aanvragen voor isolatie-maatregelen, maar ook voor een zonneboiler, een (hybride) warmtepomp en een aansluiting op het warmtenet. De mogelijkheid voor subsidie geldt pas vanaf twee energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas en vloerisolatie. In het geval van kunststof kozijnen geldt het alleen in combinatie met HR++(+) glas, waarvan de isolatiewaarde 1,2 W/m2K of lager is.

KUNSTSTOF KOZIJNEN

Hoe kun je de subsidie aanvragen?
De ISDE kun je online aanvragen op de website van de RVO (Rijksoverheid Voor Ondernemend Nederland). Je kunt deze subsidie pas aanvragen nadat je kunststof kozijnen geplaatst zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je al te laat bent als je kunststof kozijnen net in Friesland geleverd zijn, want je bent eigenlijk ruim op tijd. Voor het aanvragen van de landelijke subsidie moet je namelijk ook foto’s aanleveren van het resultaat, de factuur en nog een aantal gegevens. Binnen 13 weken na de aanvraag hoor je per post of je subsidie krijgt. Je weet dit dus pas zeker nadat jouw kunststof kozijnen al in Friesland geleverd en geplaatst zijn en niet van tevoren.

KUNSTSTOF KOZIJNEN

Wat nu als ik alleen kunststof kozijnen laat plaatsen? Wanneer je maar één energiebesparende maatregel uit hebt laten voeren, zou je ook nog kunnen kijken naar het Nationaal Energiebespaarfonds. Bij dit fonds kun je voordelig, tegen lage rentetarieven, geld lenen om je woning te verduurzamen. In tegenstelling tot de ISDE subsidie willen ze liever niet dat de kunststof kozijnen al in Friesland geleverd en geplaatst zijn, of hooguit twee maanden voor de datum dat je de lening aanvraagt.


Maar of je nu wel of geen subsidie krijgt, het is sowieso een goed idee om kunststof kozijnen te laten plaatsen. De hoge isolatiewaarde, het onderhoudsarme en duurzame karakter zorgen er al voor dat je geld bespaart. Informeer daarom eens bij een specialist als Jansma Burdaard naar de mogelijkheden. Deze helpt je bovendien met je aanvraag voor subsidie!