Slimme thermostaat


Een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Een slimme thermostaat stemt de verwarming af op jouw leef ritme en gedrag. Hij kan je helpen om zo energiezuinig mogelijk je huis te verwarmen. Je kunt hierdoor enorm veel geld en energie besparen door je huis slim te verwarmen. Doordat de slimme thermostaat verbonden is met jouw thuisnetwerk kan de thermostaat informatie verwerken en data verzamelen om zo te voorspellen wanneer het huis verwarmd moet worden.  

Een slimme thermostaat beschikt vaak over veel extra moderne snufjes, zo kan je je huis verwarmen per kamer, op afstand je thermostaat instellen, eenvoudig je energiegebruik opvolgen door inzicht in je verbruik te hebben en niet te vergeten: geofencing en aanwezigheidsdetectie

Slimme thermosstaat


Geofencing en aanwezigheidsdetectie

Geofencing houdt in dat jouw thermostaat een functie heeft waarmee hij jou locatie volgt en analyseert. Hij weet wanneer jij wel of niet thuis bent en past de temperatuur van jouw verwarming hier constant op aan. Wanneer jij bijvoorbeeld meer dan 1 kilometer van huis bent stopt de verwarming waardoor je energie bespaart. Ziet de slimme thermostaat dat jij weer onderweg naar huis bent en kom je weer binnen de straal van 1 kilometer? Dan springt de verwarming weer aan naar een aangename temperatuur dankzij de slimme thermostaat. 

Aanwezigheidsdetectie heeft dezelfde functie als geofencing maar dan zijn er bewegingssensoren in huis aanwezig die kunnen detecteren of er iemand in huis of in een bepaalde ruimte is. Wanneer er geen bewegingen worden waargenomen, gaat de temperatuur van de verwarming automatisch omlaag Door je huis te verwarmen per kamer kun je al enorm veel energie besparen. 

Waarom zou je een ruimte verwarmen als je er niet de hele dag bent of zelfs amper komt? Door te selecteren welke kamers je wilt verwarmen leef jij energie zuiniger en staat je verwarming niet nutteloos aan. 

Slimme thermosstaat

Inzicht

Inzicht krijgen in je energiegebruik en het bedienen via je smartphone doe je eenvoudig via een app. Hierin staat een overzicht met de status van je verbruik, energiebesparing, klimaatcomfort, temperatuur en aanwezigheid.  Een slimme thermostaat is ideaal als je vaak van huis bent en slim energie wilt besparen. Beheer met je smartphone al je energiegebruik gegevens eenvoudig in een overzicht. Alhoewel een slimme thermostaat een gadget is, brengt het enorm veel voordelen en comfort met zich mee.