Keuzehulp bij uitkiezen van nieuwe eetkamerstoelen

Keuzehulp bij uitkiezen van nieuwe eetkamerstoelen 

In dit blog hopen we je te kunnen helpen bij de aanschaf van een eetkamerstoel die bij je past. Die past bij je smaak, in je interieur en uiteraard ook maximaal comfort biedt. We gaan met name in op keuzemogelijkheden van leren eetkamerstoelen. 

Leren eetkamerstoel

Leer is een mooi natuurlijk materiaal met een pure en luxe uitstraling. Een mooi tijdloos materiaal wat al sinds mensenheugenis wordt toegepast in huizen, interieurs en voor meubels. Een eetkamerstoel van leer is duurzaam door de lange levensduur van het materiaal. Leer is eenvoudig schoon te houden en te onderhouden. Leder is namelijk van zichzelf water- en vuilafstotend waardoor het tegen een stootje kan. Je zou zelfs kunnen zeggen dat wanneer je het leer goed onderhoudt, het alleen maar mooier en soepeler wordt naarmate de jaren verstrijken. 

Leren eetkamerstoel

Robuuste tafels heeft een groot assortiment leren eetkamerstoelen in verschillende stijlen en kleuren. Van eenvoudige kuipstoeltjes tot leren eetkamerstoelen die draaibaar zijn met of zonder armleuning enz. 

Kuipstoelen 

Eetkamerstoelen met wieltjes Eetkamerstoelen met armleuning Eetkamerstoelen zonder armleuning Eetkamerstoelen draaibaar

Leren eetkamerstoel

Duurzame optie

Een ruim assortiment in uitvoeringen die passen in elk interieur. Welke stijl past bij jou? Ga je voor modern / klassiek, landelijk of juist toch voor het meer industriële? Leer is eigenlijk altijd goed en past in elk interieur. Juist door het materiaal te combineren met bijvoorbeeld hout, metaal of zelfs kunststof is er voor elke wens en stijl wel een design te vinden. 

Leren eetkamerstoel

Leren eetkamerstoel goed passend bij de eettafel?  Dit is een tip die we je nog even mee willen geven. Zorg er altijd voor dat je rekening houdt met de hoogte van de stoel in combinatie met de tafel en daarnaast ook met het aantal leren eetkamerstoelen die je kwijt kunt onder een eettafel. Eetkamertafels zijn tegenwoordig ook in allerlei vormen verkrijgbaar, denk aan rechthoekig, ovaal en rond wat je tegenwoordig veel ziet. Over het algemeen is de stelregel dat wanneer je 70cm beschikbaar houdt per stoel elke tafelgenoot comfortabel kan zitten.


Soorten leer? 

Ook op het gebied van soorten leer is er veel keuze. Verschillende kwaliteiten in verschillende prijsklassen. Van mooi zacht leer wat bijna aanvoelt als een soort suede tot wat meer glad leer. Ook dit is weer persoonlijk en smaak afhankelijk. Naast verschillende soorten leer bestaan er ook weer verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen. Bij een wat meer industrieel interieur zie  vaak de kleuren antraciet, cognac en olijfgroen terugkomen. Mooie kleuren die zorgen voor warmte, maar ook zorgen voor de stoere en stijlvolle uitstraling.


Best wel een hoop informatie rondom een leren eetkamerstoel. We hopen dat je er wat aan hebt. Laat je deskundig adviseren en ga vooral af op je eigen smaak en gevoel.