De populairste vloerkleed stijlen van dit moment


Het interieur is niet compleet zonder een mooi vloerkleed. Een kleed brengt meer sfeer in huis en maakt van een aantal losse meubels een gezellig zithoek. Bovendien kun je door middel van dit decoratiestuk een totaal nieuwe look aan de kamer geven. Kies een vloerkleed dat aansluit bij jouw favoriete woonstijl of kijk eens naar de vloerkleden trends van 2021 ter inspiratie. Hieronder staan de populairste vloerkleed stijlen van dit moment op een rijtje.

De populairste vloerkleed stijlen van dit moment

Kleed met vintage look 

Vintage vloerkleden gaan al een paar jaar mee. Ook in 2021 is deze trend nog niet voorbij. Een kleed met vintage uitstraling past nou eenmaal bij veel verschillende interieurstijlen. Het sluit bijvoorbeeld mooi aan bij een klassiek interieur, maar het is ook een stoere toevoeging aan een industriële woonkamer. Eerder waren met name de vintage Perzische tapijten met typerende rode kleur erg populair. Dit jaar zien we juist veel blauw- en grijstinten terugkomen.

De populairste vloerkleed stijlen van dit moment

Ronde vloerkleden 

Ontbreekt het aan gezelligheid in jouw moderne interieur? Leg dan een rond vloerkleed neer. De ronde vorm onderbreekt alle strakke lijnen van de moderne inrichting. Het contrast maakt de woonkamer een stuk sfeervoller en knusser. Ronde vloerkleden zijn natuurlijk ook erg mooi bij andere woonstijlen, aangezien ze in veel kleuren en materialen verkrijgbaar zijn.

Vloerkleed met zigzag patroon  

Liefhebbers van grafische prints voelen zich waarschijnlijk aangetrokken tot deze zigzag trend. We zien de zigzag kleden vaak terugkomen bij Scandinavische en moderne interieurs. Zowel de varianten met neutralen kleuren als zigzag vloerkleden met een uitgesproken kleurenpalet zijn op dit moment een trendy keuze.

Vloerkleed van natuurlijke materialen 

Natuurlijke materialen spelen dit jaar een grote rol in het interieur – zo ook bij de vloerkleden. Er zijn verschillende redenen om voor een natuurlijk vloerkleed te kiezen. De materialen brengen bijvoorbeeld veel warmte in de woning en hebben een zachte uitstraling. Daarnaast is het vaak een duurzame keuze. Een paar voorbeelden van natuurlijke materialen voor vloerkleden zijn: wol, jute, sisal en zeegras.

Kleed met romantische bloemenprints 

Deze vloerkleden trend is niet alleen geschikt voor in de woonkamer, maar ook prachtig voor in de slaapkamer. Een kleed met bloemenprint geeft de slaapkamer namelijk een hele romantische look. Kies voor een variant met extra grote bloemen en donkere kleuren voor een chique hotel look.

Combineren met vloerkleden 

Bij deze laatste trend draait het niet om de stijl van het kleed, maar hoe je het in de ruimte gebruikt. Het is op dit moment heel trendy om verschillende kleden met elkaar te mixen & matchen en te ‘layeren’. Probeer het maar eens uit!