Het kiezen van badkamermeubels makkelijk gemaakt!


Het kiezen van badkamermeubels makkelijk gemaakt!


Het aanbod badkamermeubels is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat heeft alles te maken met de veranderende rol van de badkamer. Steeds meer mensen zien de badkamer als een eigen wellness ruimte waarin ze ontspannen en waarin ze langer hun tijd spenderen. Bij deze nieuwe manier waarop de badkamer gebruikt wordt, horen uiteraard ook weer andere badkamermeubels. En de keuze hierin is er dan ook in grote getallen.

Zwevende badkamermeubels

Steeds meer mensen kiezen voor zwevende badkamermeubels

Je hebt tegenwoordig heel erg veel te kiezen als het om meubels voor de badkamer gaat. Uiteraard speelt jouw budget een grote rol bij de keuzes die je maakt. In de badmeubel wereld zijn ontzettend veel merken verkrijgbaar. Elk merk heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen. Denk hierbij aan verschil in prijs, kwaliteit en stijl. Duurdere merken zullen over het algemeen altijd in de mode zijn en kwalitatief goede badkamermeubels aanbieden. Echter kan je qua prijs heel ver gaan. Maar de bekende huismerken bieden gelukkig ook steeds betere kwaliteit producten aan bij consumenten. Daardoor hoeft het opnieuw inrichten van de badkamer geen dure klus te worden. Iets wat je steeds meer ziet is een zwevend badkamermeubel. Het grote voordeel van een dergelijk meubel is dat de ruimte op de vloer vrij blijft. Hierdoor kun je deze ruimte gemakkelijker schoon houden, terwijl de badkamer optisch aanzienlijk groter lijkt. 

zwevende badkamermeubels

De keuze voor poten is ook verdedigbaar. 

Belangrijk is natuurlijk ook het wastafelblad. Een wastafelblad is ook al gemakkelijker schoon te houden en bovendien veel eenvoudiger te installeren dan de bekende opzetkommen. Je kunt bij een wastafelblad kiezen voor kraangaten, zonder dat de kranen in de muur geplaatst moeten worden. Natuurlijk kun je ook gewoon nog steeds kiezen voor staande badkamermeubels. Je kiest dan voor een badkamermeubel met poten. Het voordeel hiervan is dat je nu niet hoeft te spelen met de hoogte, want deze zijn altijd in vaste maten verkrijgbaar. En daarnaast is deze ook direct waterpas recht. Ook is een badkamermeubel met poten makkelijker te vervangen mocht er iets kapot zijn. 

zwevende badkamermeubels

Neem ook nog een spiegel bij jouw badkamermeubel

Neem ook nog een spiegel bij jouw badkamermeubel Je kunt zelf kiezen of je een spiegel bij de badkamermeubel bestelt en vaak bestaat ook de mogelijkheid om een spiegelkast mee te bestellen. Dus wat doe je dan? Een spiegelkast heeft natuurlijk het grote voordeel dat hij extra opbergruimte biedt. Daar staat tegenover dat hij een stukje uitsteekt en dat kun je storend vinden. Je kunt er ook voor kiezen om geen spiegel mee te bestellen en elders op zoek te gaan naar een mooi exemplaar.  Houd er wel rekening mee dat een nieuwe badkamerspiegel vaak voorzien is van gemakken die in de badkamer handig zijn om te hebben, zoals verlichting rondom de spiegel of een anti-condensfunctie zodat de spiegel niet beslaat.

zwevende badkamermeubels

Twijfel je welke badkamermeubel je het best kunt kopen? Dan is het aan te raden om je te laten informeren door een specialist. Er zijn verschillende bedrijven waar je badkamermeubels kunt kopen en ook terecht kunt voor deskundig advies.