Ivonne van Wijs Wonen

Japandi. Het is de combinatie van Scandinavische en Japanse invloeden en een stijl die je ook steeds meer ziet terugkomen in Nederlandse interieurs. Voor Ivonne van Wijs Wonen staat het voor licht, helder, fris en open. Zij verteld in dit blog hoe ze de Japandi stijl toepast in haar unieke interieur ontwerpen.

Ivonne van Wijs Wonen

De Japandi sfeer kan je het beste omschrijven als sereen en evenwichtig. Het is ingetogen luxe waarbij het gaat om de juiste mix en match, niet om de duurste merken. Persoonlijk durf ik er ook altijd een rauw randje aan te geven zodat het niet te braaf wordt. Wat de beste balans is hangt af van de bewoners, uiteraard is een ontwerp altijd aangepast op de woonwensen en karakters van de bewoners.


Vooral de natuurlijke en pure materialen binnen de Japandi stijl zijn belangrijk. Hout, wol, linnen, maar ook travertin, bamboo en zachte stoffen. Vernieuwende items hiervoor zijn b.v. bamboo raambekleding en kleden van hennep.

Ivonne van Wijs Wonen
Ivonne van Wijs Wonen
Ivonne van Wijs Wonen

In een goed interieurontwerp worden deze materialen gebalanceerd en gecombineerd, zodat er een sereen en rustige omgeving ontstaat, niet saai! Nooit saai, daarom zijn er altijd tegenhangers nodig, de weg van Yin & Yang balans.

Ivonne van Wijs Wonen
Ivonne van Wijs Wonen

Geen pvc of andere "look a likes" maar pure materialen die warmer en sfeervoller zijn. Echte pure natuurlijke materialen geven warmte en dat voel je in een huis!!  Deze materialen zien we ook steeds vaker voor het exterieur gebruikt worden. Houten gevels of natuursteen gevels. Klanten vragen vaak: "Blijft dat wel mooi?". Jazeker, natuurlijke materialen blijven niet alleen mooi, maar worden vaak alleen maar mooier. Zoals hout en natuursteen maar ook leer en suede die een mooi patina krijgen na verloop van tijd. Uiteraard heb je ook te maken met de "perfect imperfections". Die horen daarbij en kun je het beste omarmen.

Ivonne van Wijs Wonen
Ivonne van Wijs Wonen
Ivonne van Wijs Wonen

Over Ivonne van Wijs Wonen 
Ivonne de Bie is de 2e generatie van de familie de Bie die actief is binnen de handel en bewerking van hout. Zij is daarnaast gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van interieurs. Alles is mogelijk en vaak ook de wens van haar klanten - deskundig advies geven en ontzorgen.


Ivonne combineert persoonlijke en eigenzinnige meubels met grote en kleine merknamen. Natuurlijke materialen krijgen een plaats in elk interieur. Hout, wol en linnen worden moeiteloos gecombineerd met strak design zoals de Japandi stijl. Samen met haar klanten werkt ze aan het creëren ​van interieurs die hun eigen unieke stijl weerspiegelt.


De Studio  
Gericht op grote en kleine interieur vragen. Luxe merken worden gecombineerd met kleinere meubelateliers, veel natuurlijke materialen in de juiste balans met wat krachtige tegenhangers.  Mijn ontwerpen kenmerken zich door een warme en rustige stijl, eigenwijs en wijs. 

Ivonne van Wijs Wonen
Ivonne van Wijs Wonen

Ben je net zo enthousiast over Ivonne van Wijs Wonen als wij of wil je meer informatie?    


Geïnteresseerd in de Japandi stijl? Ivonne kan je zeker helpen met alle vragen.Hier vind je alle contactgegevens en meer projecten.