Maatwerk keuken loft style

Designed By David Interieurbouwers   

Designed By David is een interieur ontwerpbureau gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van maatwerk. Denk hierbij aan keukens, kleding- en boekenkasten en badkamermeubels. Ze hebben niet één type stijl, ze passen zich aan aan het type pand waar ze in werken, en aan de wensen van de consument. Hierdoor wordt de ruimte optimaal benut en heeft het eindresultaat een mooie, unieke uitstraling. Naast interieur op maat, kan DBD ook zorgen voor stukadoor-, leiding-, schilder-, en tegelwerk. Ze werken hiervoor uitsluitend met ervaren mensen die al jaren in het vak zitten. Een prachtig, origineel eindwerk met een uitstekende afwerking is dus gegarandeerd.   

In deze blog laten we je een voorbeeld zien van een unieke keuken gelegen in het centrum van Amsterdam, geheel ontworpen en gerealiseerd door DBD. Deze keuken heeft een eigen hedendaagse uitstraling die doet denken aan een New York Loft.

Maatwerk keuken loft style

We beginnen bij het keukenblad, deze is vervaardigd uit het materiaal fenix. Dit materiaal kent vele voordelen ten opzichte van traditioneel gebruikte materialen. Ten eerste is het een lust voor het oog, de bladen zijn extreem mat, wat zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Daarnaast wordt bij het maken van deze keukenbladen gebruik gemaakt van de zogeheten 'nanotechnologie'. Dit is een revolutionaire technologie; het werkblad reflecteert niet waardoor er nooit kleur wegvalt, vingerafdrukken zijn helemaal onzichtbaar en kleine krasjes verdwijnen vanzelf! Je kunt dus naar hartenlust kokkerellen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over eventuele krasjes in het blad.

Maatwerk keuken loft style

Wat ook verassend is aan dit keukenblad, is dat er een uitschuifbare afzuigkap in is geplaatst van het merk Bora. Dit is de trend van dit moment wat betreft afzuigkappen. De grote, robuuste ‘bak’ boven het fornuis is vervangen door een stijlvol, subtiel exemplaar. De kraan is van het merk Dornbracht, dit merk staat bekend om het produceren van hoogwaardige design kranen. De kraan gaat mooi op in de moderne stijl van deze keuken. Onder de afzuigkap zie je een PITT cooking fornuis. De kookpitten zijn volledig geïntegreerd in het werkblad, wat het geheel een moderne en hedendaagse uitstraling geeft. Alle technische onderdelen zijn aangebracht onder het aanrechtblad. Dit geeft de illusie dat je kookzone enkel bestaat uit de kookpitten en de bedieningsknoppen. Door het gebruik van een PITT cooking fornuis in deze keuken, wordt de ruimte optimaal benut en het heeft nog een praktisch voordeel: je kunt de kookpitten gemakkelijk afnemen en schoonmaken. Bovendien heeft een PITT cooking fornuis hetzelfde kookvermogen als een normaal gasfornuis. Kortom, een echte eyecatcher, die ook veel praktische voordelen kent.

Maatwerk keuken loft style
Maatwerk keuken loft style
Maatwerk keuken loft style

Het echte vakmanschap van DBD komt perfect tot uiting in de witte hangkast. Op het eerste gezicht een bijzondere kast met een moderne look. Maar de constructie van deze kast is uiterst complex. Het is een constructie op brickwall en hierin zie je heel goed hoe DBD uitblinkt in het combineren van de karakteristieke eigenschappen van het originele pand met innovatieve, stijlvolle ontwerpen. Je mag hier gerust spreken van maatwerk van het hoogste niveau.    In de kast vind je Gaggenau apparatuur. Dit is een bedrijf wat high-end keukenapparatuur produceert. Wat leuk is om te weten is dat Gaggenau in 2008 de IF Design Awards heeft gewonnen voor elke categorie waarin ze genomineerd waren. Je kunt dus uitgaan van een geweldig design gecombineerd met hoge kwaliteit en een grote gebruiksvriendelijkheid.    Tussen het werkblad en de kast zie je de radiator. Hierom zit een klassieke omkapping die perfect past bij de stijl van het huis. Hij gaat mooi op in zijn omgeving maar voegt toch net dat klassieke puntje op de i toe. Als laatst willen we je nog even wijzen op het comfortabele zitgedeelte. Enerzijds heb je de mogelijkheid om te ontspannen aan de bar op de stoere barkrukken van Sol y Luna. Dit merk staat garant voor luxe en hoogwaardige kwaliteit. Er is een directe interactie met degene die kookt. Ideaal dus om even rustig de dag door te nemen met elkaar. Anderzijds heb je de uitgebreide zithoek. De bank is bedekt met heerlijke kussens, en de stoelen zijn eveneens van Sol y Luna, wat zorgt voor een mooi geheel met het bargedeelte. Aan de op maat gemaakte tafel met uniek onderstel kun je een hele avond genieten van de lekkerste gerechten met vrienden en familie.

Maatwerk keuken loft style


Designed by David staat voor de mooiste ontwerpen, geheel aangepast aan jouw wensen. Er wordt goed gekeken naar de karakteristieke trekjes van een pand, en hier wordt vervolgens uitstekend op ingespeeld. Door jarenlang vakmanschap zijn er complexe constructies mogelijk en is de afwerking perfect. Deze op maat gemaakte keuken voorziet in alle behoeftes. Een snelle hap of een uitgebreid diner, alles is mogelijk. Door het gebruikt van hoogwaardige, nieuwe technologieën kun je je helemaal uitleven op culinair vlak en het is tegelijkertijd natuurlijk een echte eyecatcher waarin je iedereen met trots kunt uitnodigen. 

Table to desk fotografie door Jakob van Vliet van Table to Desk


Wil je meer zien van Designed By David? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie hier