Balinese luxueuze stadstuin


BRENG BALI NAAR JOUW TUIN 

Een droomtuin waarbij je het gevoel hebt dat je elke dag op vakantie bent. Deze tuin is een oase van rust en alles straalt Bali uit. Een tuin waar hoogteverschillen en verschillende materialen zijn toegepast waardoor diepte en ruimtelijkheid is ontstaan.    

 Een luxueuze tuin die aangelegd is in een stedelijke omgeving. De bewoners van de woning waren op zoek naar een plek waar je tot rust kan komen na een lange werkdag. Een tuin waar alles samenkomt maar ook een tuin die multifunctioneel is. Een plek om te zwemmen en om te zonnen, een plek waar gelounged kan worden en een fijne plek waar je buiten kunt koken en kunt eten. 

Balinese luxueuze stadstuinBalinese luxueuze stadstuinBalinese luxueuze stadstuin
Balinese luxueuze stadstuinBalinese luxueuze stadstuin

De uitdaging was om al deze wensen te kunnen vervullen door het maken van het perfecte tuinontwerp voor een tuin met een oppervlakte van 150 vierkante meter. Deze luxe stadstuin was een groot project dat Tim drie maanden lang van A tot Z heeft begeleid. Tim Rengelink heeft 10 jaar lang een hoveniersbedrijf gehad met vakmensen in dienst. Hij heeft daar ontdekt dat hij het ontwerpen van meer exclusieve tuinen en het begeleiden van projecten veel leuker vindt en dit is de reden dat hij het bedrijf TIM Exclusive Gardens is begonnen. Als wel ervaren expert in dit vakgebied weet hij precies hoe hij de wensen van de bewoners het beste kan vertalen in een tuinontwerp. Een tuinontwerp dat perfect aansluit op de behoeften en wensen van de bewoners. 

Balinese luxueuze stadstuinBalinese luxueuze stadstuin

De favoriete vakantiebestemming van de opdrachtgevers is het Indonesische eiland  Bali. Dit is dan ook de rode draad die door dit tuinontwerp loopt. Deze rode draad heeft er ook toe geleid dat de materiaalkeuze voor deze fantastische Balinese luxe stadstuin voor de hand liggend is. Bamboe en mediterrane beplanting past perfect in het Balinese plaatje, en is ook zeker onmisbaar in het tuinontwerp. 

Balinese luxueuze stadstuin
Balinese luxueuze stadstuin

Tim heeft vanaf de woning een lange zichtas gecreëerd die doorgetrokken is naar het diepste punt in de tuin. Dit heeft hij gedaan door een vlonder pad van bamboe aan te leggen dat vanaf de tuindeuren naar buiten door de hele tuin naar achter loopt. Er ontstaat zo ruimtelijkheid waardoor de tuin optisch groter lijkt. Tim heeft er voor gekozen om materialen op verschillende manieren terug te laten komen in de tuin. Zo bestaat de wand van de overkapping ook uit bamboe en dit materiaal loopt door in het plafond. Het geeft rust aan de tuin en het zorgt voor eenheid. 

Balinese luxueuze stadstuinBalinese luxueuze stadstuin
Balinese luxueuze stadstuinBalinese luxueuze stadstuin

Er is een kurkeiken boom geplaatst in een grote witte plantenbak en er zijn 3 olijfbomen aan de zijkant van de tuin geplaatst in handgemaakte potten van Atelier Vierkant. Het groen in de tuin zorgt voor een mediterrane sfeer.

Tim heeft ervoor gekozen om een zwembad aan te leggen wat de Bali sfeer in deze stadstuin extra versterkt. Deze eye catcher maakt het geheel compleet. De op maat gemaakte rand van het zwembad is van Neolith, dit is een exclusief keramiek merk. Er is gekozen voor een zwarte marmer look, het sluit perfect aan op het interieur van de bewoners. Om het zwembad heen is er een grindrand aangelegd, dit zorgt voor een speels effect en geeft contrast aan de tuin. Het grind zorgt voor het echte Balinese gevoel. De combinatie van de marmerlook, hout en grind geeft een rustgevende look and feel aan de tuin. Achter het zwembad is er een verhoogd terras gemaakt met ligbedden. Perfect om op te zonnen, alsof je in een luxe vakantie resort op Bali bent. Dit is precies wat de bewoners voor ogen hadden.    

Balinese luxueuze stadstuinBalinese luxueuze stadstuin

Aan de achterkant van de tuin is er een riante overkapping geplaatst. De witte wanden zijn van van polyestercomposiet materiaal. Dit materiaal is eenvoudig te onderhouden. De doorkijkhaard is wel gestuct omdat hij anders niet hittebestendig is. Er is gekozen voor een doorkijkhaard omdat je zo contact blijft houden met heel de tuin. Er is zo overzicht en het ruimtelijke gevoel blijft behouden. 

Balinese luxueuze stadstuinBalinese luxueuze stadstuinBalinese luxueuze stadstuin

In het tuinontwerp van deze luxe stadstuin is er rekening gehouden met het interieur van de woning. In het exterieur komen verschillende elementen en materialen terug die ook in het interieur zijn toegepast. Hierdoor is het binnen buiten gevoel extra versterkt en sluit de tuin perfect aan op de woning.  

 Zo bestaat de vloer van de overkapping uit robuuste betonlook tegels, deze worden mooi gematcht met de betonnen gietvloer die binnen de woning ligt. Om de tuin helemaal af te maken is er een gezellige zithoek gecreëerd. Deze hoek ligt op een lager level waardoor er een echt apart gedeelte in de tuin ontstaat. Dit deel van de tuin is perfect voor een pizza avond en een gezellig drankje met familie en vrienden. 

Aan de woning grenst gelijk een terras met een gezellige eethoek en barbecue waar iedere zomeravond gegeten en geborreld kan worden. De barbecue is verwerkt in een strak en modern meubel en matcht volledig met de pizza-oven die ook verwerkt is op dezelfde wijze.  Deze tuin is tot in elk fijnste details uitgedacht. De materialen en elementen zijn perfect op elkaar aangesloten. Zelfs het lichtplan in de tuin is piekfijn doordacht en zorgt voor een fantastisch gezicht en een fijne sfeer.  

Balinese luxueuze stadstuinBalinese luxueuze stadstuinBalinese luxueuze stadstuin

Het eindresultaat is verbluffend en bijna surrealistisch. Dat een tuin zo perfect uitgedacht kan zijn tot in het kleinste detail en dat de wensen van de opdrachtgever op deze wijze vertaald zijn, is fantastisch. Een tuin waarbij elke dag opnieuw als vakantie voelt. Waar luxe en ontspanning centraal staan en waar elementen en materialen perfect op elkaar aangesloten zijn. Deze moderne luxueuze stadstuin is een plaatje. TIM Exclusive Gardens heeft met dit eindresultaat wel bewezen dat zij de specialist zijn op het gebied van exclusief tuinontwerp. 

Ben jij ook aan het oriënteren voor een nieuw tuinontwerp of ben je op zoek naar een specialist op het gebied van tuinontwerp? TIM Exclusive Gardens helpt jou graag bij het ontwerpen en realiseren van jouw droomtuin!