Hartman standenstoelen


Met ‘Hartman standenstoelen’ kunnen we het idee wekken dat het gaat om de onverwoestbare klapstoelen van jaren geleden. Hoewel de kwaliteit eveneens is gebleven, heeft de Hartman  standenstoel van tegenwoordig een andere look en feel. Daar waar design hoog in het vaandel staat,  doet het comfort hier niet voor onder. De strenge testfases waar de huidige standenstoelen (nog  steeds) doorheen gaan, hebben ervoor gezorgd dat er een stijlvolle collectie staat waar je jarenlang  van kunt genieten. Benieuwd naar de top drie van de Hartman standenstoelen? In dit artikel vind je  alle ins- en outs per model beschreven. 

Waarom wordt er zo vaak voor een standenstoel gekozen? Doorgaans ligt de voorkeur bij een  standenstoel omdat deze makkelijk te verplaatsen is. Daarnaast biedt het gegarandeerd  ondersteuning in de rug. Liever liggen? Een standenstoel is erg praktisch! Je verstelt de stoel van een  actieve zit, naar standje ‘relax’, om er vervolgens een ligbed van te maken.  

Standenstoel
Standenstoel
Standenstoel
Standenstoel

Hartman Troy standenstoel 

Maak kennis met de strak-belijnde Troy standenstoel. Het frame van dit model is vervaardigd uit  lichtgewicht aluminium. Dit maakt dat de stoel makkelijk te verplaatsen is. Ook heeft het materiaal  twee andere grote voordelen. Aluminium is onderhoudsarm en roestvrij. Dat betekent dat de Troy  standenstoel bestand is tegen uiteenlopende weersinvloeden.  Samen met de Comino tuintafel vormt de Troy standenstoel van Hartman een onverwoestbaar duo.  Deze tafel is ook vervaardigd uit aluminium en heeft een tafelblad dat bestaat uit keramische platen.  De tafel is kras-bestendig; wat ervoor zorgt dat de complete set voor zowel jong als oud praktisch is.   Op zoek naar een klassieke en tijdloze set die mooi blendt in een strakke tuin? Dan is deze tafel in combinatie met de Troy standenstoel een goede match.  


Standenstoel

Ook zonder een kussen zitten én liggen de standenstoelen heerlijk! 

Hartman Salvatore standenstoel

De Salvatore heeft dezelfde pluspunten als de Troy standenstoel. Het verschil tussen de  standenstoelen is de belijning van het frame. Het frame van het onderstel van de Salvatore heeft een  cilindrische vormgeving, wat maakt dat het een industriële uitstraling heeft.  

Een ander pluspunt dat beide standenstoelen hebben is de zitting die gemaakt is van Textileen. Dit  creëert extra comfort in het rug- en zitgedeelte. Éxtra fijn is dat dit materiaal bovengemiddeld stevig  en vorm- en kleurvast is.   

Zoals je ziet, zorgt het teakhout van deze Yasmani tafel, gecombineerd met aluminium van zowel het onderstel als de standenstoelen, voor een modern beeld. Je zou dus heel goed kunnen kiezen voor  een tafel van natuurlijk materiaal. Ook is het een mogelijkheid om bij de Hartman Salvatore  standenstoel te kiezen voor het model met de teakhouten armleggers of voor armleggers van  Resysta®. Resysta is van oorsprong een innovatief en duurzaam materiaal dat gemaakt is van  biologisch restafval. Een stijlvolle keuze met oog op het milieu. 

Modulaire loungeset

Hartman standenstoel Da Vinci 

De Da Vinci standendoel is een echte Hartman klassieker. Deze stoel zit niet voor niets al meer dan  20 jaar in de collectie. Uiteraard is de Da Vinci een standenstoel welke dus zeker niet vergeten mag  worden; tevens vervaardigd uit aluminium en afgewerkt met textileen. Het voordeel van dit model is  het royale zitvlak van 64,5 cm wat toevoeging biedt aan het zitcomfort van zowel fijngebouwde  personen, als personen met grotere omvang. Ook bij de Da Vinci is het mogelijk om voor het model met teakhouten armleggers te kiezen zoals op de foto’s te zien is óf zonder dit detail.  

Ten opzichte van de andere twee standenstoelen is de Da Vinci net wat royaler en luxer. Toch blijft  de ideale tuinstoel een kwestie van voorkeur en smaak; waar uiteraard niet over te twisten valt ;).   

Standenstoel

Benieuwd naar de hele collectie van de Hartman standenstoelen? Ontdek het hier!