5 X MARMER IN KEUKEN CULIMAAT


5 x marmer in keuken spotlight


Marmer toegepast in keukens maar dan net even anders, daar gaat dit blog over. Samen met het Culimaat team zetten we 5 keuken projecten van hun in de spotlight waarin marmer is toegepast. 

Culimaat is al jaren een van de bekendste namen in Nederland en ver daarbuiten op het gebied van exclusieve keuken ontwerpen en innovaties. Innovaties op het gebied van techniek en materialen zoals bijvoorbeeld marmer. Iedereen kent nu de keukens met LED-sfeerverlichting waarvan je de kleuren kunt aanpassen. Je raadt het al, dit was een idee van Culimaat, zij waren de eerste die dit meer dan 15 jaar geleden hebben toegepast in een keuken(ontwerp). Ook marmer is voor Culimaat een geliefd materiaal wat zij de laatste jaren steeds vaker toepassen in hun keuken ontwerpen. Bij Culimaat zijn veruit de meeste ontwerpen exclusief en niet standaard, zij gaan dus ook verder dan een standaard wit marmeren keukenblad zoals je kunt zien in de 5 projecten die we in de spotlight zetten. Marmer met een extra glans in de mooist denkbare kleuren die je doen terugdenken aan een rijk verleden in Italiaanse palazzo’s. Dat is het gevoel en sensatie die je krijgt van marmer in dit soort exclusieve Culimaat keukenprojecten.

5x marmer in keuken spotlight

Marmer in keuken - project 1

Keuken ontwerp marmer helemaal volgens de wensen van de bewoners uitgewerkt door de bekende architect Bob Manders

In dit ontwerp fungeert de keuken niet direct als keukenruimte maar meer als meubelstuk in de ruimte. Het grijs wat in verschillende tinten is toegepast in het interieur komt optimaal terug in het marmeren keukenblok.  Dit marmeren keukenblok is bijzonder door het lijnenspel van het marmer wat het massieve karakter accentueert van dit meubelstuk. Het marmeren keukenblok zweeft als het ware boven de gegoten vloer. 4 cm is de ruimte tussen de vloer en het keukenblok. Dit “zweven” zorgt ervoor dat het geheel niet te zwaar oogt. Als extra zit in de achterwand van het marmeren keukenblok een bar verborgen die elektrisch is afgesloten met een leren paneel. Een werkblad of afzetruimte als er gekookt wordt en ’s avonds een compleet ingerichte bar. Het gevoel van een “zwevend” marmeren blok is versterkt doordat er geen poten zijn gebruikt onder het marmeren blad. Het marmer wat je ziet op de verticale delen heeft een speciale behandeling ondergaan die zorgt voor de grove structuur. Die structuur in het marmer zorgt voor rauwere en meer industriële uitstraling. Op de werkbladen / horizontale delen is het marmer geïmpregneerd en volledig glad. 

Deze keuken won in 2015 een Kitchen Design award. 

Meer zien van dit project? We schreven eerder een blog over dit project wat je hier kunt teruglezen.

Samenwerking: Bob Manders

5x marmer in keuken spotlight
5x marmer in keuken spotlight
5x marmer in keuken spotlight

Marmer in keuken - project 2

Het ontwerpen en realiseren van de keuken in deze villa in Akersloot was het eerste project dat Culimaat heeft gedaan met designstudio Eric Kuster

Een keuken waarin veel en stijlvol marmer is toegepast wat dat exclusieve Italiaanse gevoel teweeg brengt waar we het eerder over hadden. De link naar dat Italiaanse gevoel komt mede doordat deze keuken is ontworpen rondom een klassieke Italiaanse koffiemachine, het pronkstuk van de bewoners. Het verwerken van deze koffiemachine in het ontwerp was de enige harde eis bij het design van de keuken. De koffiemachine blinkt op een prominente plek in de keuken in een verzonken roestvrijstalen nis.  

Nog een typisch Italiaans stijl kenmerk is het bekleden van de lades met marmer. Het zes meter lange roestvrijstalen frame draagt als het ware het kookeiland dat bestaat uit drie delen. In het frame zijn  bladen gelegd van marmer met daarin de spoelbakken verwerkt. Stijlvol, origineel en exclusief. Wat er nog meer uitspringt in deze keuken zijn de knoppen van de professionele Bora lijn die verdiept zijn aangebracht zodat je er tijdens het koken niet tegenaan gaat staan. Ook de grepen van de kasten zijn mooi verzonken in het blok. Ze zijn uitgespaard uit het roestvrijstalen frame wat deze keuken een stoere uitstraling geeft zonder dat we inboeten aan het continue gevoel van luxe. 

Samenwerking: Eric Kuster

5x marmer in keuken spotlight
5x marmer in keuken spotlight
5x marmer in keuken spotlight
5x marmer in keuken spotlight

Marmer in keuken - project 3

Over dit project hebben we al eerder een blog geschreven wat je hier helemaal kunt lezen. Voor dit project heeft Culimaat ook weer samengewerkt met Bob Manders architecten. De grootste wensen van de bewoners waren het creëren van een warme sfeer en een WoW effect. Alle 3 de wensen zijn meer dan uitgekomen, de keuken is het middelpunt en is een sfeervolle en warme plek waar heerlijk gekookt wordt en het maximaal genieten is. 

Dit blog gaat over het toepassen van marmer in (Culimaat) keukens, marmer wat je in dit project ook weer op een bijzonder stijlvolle manier ziet terugkomen. Het marmer in deze keuken heeft de kleur Havana Brown Leather, marmer in een exclusieve kleur bruin die niet alledaags is en er echt uitspringt in het daglicht wat door de grote ramen binnenkomt. Er is rekening gehouden met de looplijnen van de verschillende gebruikers in het ontwerp. De keuken is verder tot in de kleinste details perfect afgewerkt en er zijn veel hoogwaardige materialen zoals onder andere marmer toegepast.   

Samenwerking: Bob Manders

5x marmer in keuken spotlight
5x marmer in keuken spotlight
5x marmer in keuken spotlight
5x marmer in keuken spotlight

Marmer in keuken - project 4

Marmer in de kleur zoals de meeste mensen het kennen, wit en met grijs zwarte aders. Deze marmeren keuken is een heus meesterwerk door het oogstrelende, in boekvorm toegepaste marmer, luxe apparatuur, het harmonieuze lijnenspel, de spanning tussen de veelal zwarte achterwanden en de witte ombouw van het eiland en het technisch hoogwaardige afwerkingsniveau. Een keuken als statement die onderdeel uitmaakt van een imponerende en luxe woning. 

Samenwerking: Bob Manders

5x marmer in keuken spotlight
5x marmer in keuken spotlight
5x marmer in keuken spotlight

Marmer in keuken - project 5

De laatste keuken uit de reeks van 5 keukens waarin exclusief marmer is toegepast. Geen villa maar een bijzondere woning in de hoofdstad. Het als één groot blok gepresenteerde kookeiland is uitgevoerd in de marmersoort Armani Brown. De architect Dieter Vander Velpen heeft het marmer doorgetrokken tot onder meer tot in de master bathroom, waardoor er een mooie eenheid in de woning ontstaat. In de keuken contrasteert het rijke marmer op fraaie wijze met de in een Hongaarse punt gelegde eikenhouten vloer. Ook de achterwand van deze luxe droomkeuken springt in het oog en toont waartoe Culimaat in staat is. De keukenapparatuur is fraai weggewerkt, er is gebruik gemaakt van zeer zeer hoogwaardige materialen en de belijning van het totaalplaatje is prachtig. Deze keuken klopt tot in het kleinste detail. 

Samenwerking: Dieter Vander Velpen

5x marmer in keuken spotlight
5x marmer in keuken spotlight
5x marmer in keuken spotlight
5x marmer in keuken spotlight

Enthousiast geworden over een marmeren keuken of het toepassen van marmer in een keuken? Op de site van Culimaat vind je nog veel meer inspiratie. 

Wil je meer zien van CULIMAAT? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten. 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.